Παρέμβαση Βενιζέλου στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Τη βούληση και την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Λιβύης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή παρέμβασή του, στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια
Αφρική, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη και παράλληλα τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των περιφερειακών φορέων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μετά και την αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς τη Νότια Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης από τη διεθνή κοινότητα προς τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης και την ανάγκη υιοθέτησης ενός Συντάγματος που θα εγγυάται το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα για τον λιβυκό λαό.

Επίσης, εξέφρασε την υποστήριξή του στον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και στον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεον (Bernardino Leon) και κάλεσε τους παριστάμενους να εστιάσουν την προσοχή τους στην ανθρωπιστική κρίση που έχει ανακύψει μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις, καθώς και στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Λιβύης προς τη Νότια Ευρώπη.

Όπως σημείωσε είναι αναγκαία η διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης και παρατήρησε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση των δυνάμεων και των μέσων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα