Παρέμβαση Σόιμπλε

Η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ και της Ε.Ε. διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει το Reuters,
ο Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, τόνισε πως εάν οι Έλληνες ψηφοφόροι αναδείξουν μία πλειοψηφία που δεν θα τηρήσει τη συμφωνία τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.

«Η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι εθελοντική,» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια ο Σόιμπλε σημείωσε πως δεν πιστεύει πως τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα επηρεάσουν ουσιαστικά τις οικονομικές πολιτικές της Γερμανίας.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τη Γαλλία ότι και αν γίνει στις εκλογές,» ανέφερε ο Σόιμπλε σημειώνοντας ωστόσο πως η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει στο σοσιαλιστή διεκδικητή της γαλλικής προεδρίας Francois Hollande πως δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε την άποψή του πως η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα