Παρέμβαση φοιτητών για το 6μηνο

Να χαθεί το εξάμηνο προτείνουν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε μία κίνηση που καταδεικνύει τα προβλήματα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και την αγανάκτηση για τις χαμένες ώρες στις ακαδημαϊκές αίθουσες, λόγω των καταλήψεων. «Οι φοιτητές ζητούν να μην μετατρέπεται ο ακαδημαϊκός χρόνος σπουδών σε όπλο για κομματικές μάχες, αρνούνται να πραγματοποιούνται στα χαρτιά 13 εβδομάδες διδασκαλίας και στην πράξη λιγότερες» δηλώνει στην Καθημερινή καθηγητής της συγκεκριμένης σχολής.

Μετ' εμποδίων, εν τω μεταξύ, θα λειτουργεί η Ιατρική Σχολή Αθηνών

έως το τέλος της εβδομάδας, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η Ιατρική Σχολή θα κλείνει καθημερινά στις 10:00 το πρωί ως την Παρασκευή.

Ένταση νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ατόμων εισέβαλε στο κτήριο όπου στεγάζεται η Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, επί της Εγνατίας Οδού.

Ακολούθησε επεισόδιο με τον φύλακα, ενώ λίγο πριν την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν ειδοποιηθεί για το περιστατικό, οι εισβολείς αποχώρησαν και χάθηκαν στους γύρω δρόμους. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν προσαγωγές, τραυματισμοί ή ζημιές στο κτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα