«Παράταση μόνο με μεταρρυθμίσεις»

Μια «λογική» παράταση του χρόνου προς την Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τους στόχους για το έλλειμμα μπορεί να τεθεί προς διαπραγμάτευση, αλλά όχι προτού η χώρα εφαρμόσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί από τους πιστωτές, αναφέρει η Rheinische Post, επικαλούμενη κορυφαίο Γερμανό πολιτικό.

«Θα μπορούσαμε πιθανώς να συζητήσουμε για μια λογική παράταση για την Ελλάδα ώστε να πετύχει τους στόχους για το έλλειμμα,
εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ζητά η τρόικα, και αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες σοβαρά», δήλωσε ο Ράινερ Μπρούντερλε, ο επικεφαλής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για το κόμμα του FDP, στη γερμανική εφημερίδα.

Πριν αλλάξουν οποιεσδήποτε συνθήκες για την ελληνική διάσωση, οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να τελειώσουν την έκθεσή τους για την πρόοδο της χώρας, φέρεται να δήλωσε ο Μπρούντερλε.

«Είναι ζωτικής σημασίας η Ελλάδα να εφαρμόσει πρώτα τις αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στην εφημερίδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, δήλωσε ο Μπρούντερλε, και συζητά να στείλει αξιωματούχους στην Αθήνα για να βοηθήσουν τη χώρα να καθιερώσει έναν αποτελεσματικό φορολογικό μηχανισμό.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα