Παράταση για τον ΕΝΦΙΑ

Συγκεντρωτική ανακοίνωση με τις αλλαγές που θα επέλθουν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών εντός της ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου παρατείνεται κατά ένα μήνα.

Σημαντική μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων για όσα κτήρια έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, επισημαίνει ότι σημαντικός αριθμός διατηρητέων

κτιρίων έχουν εγκαταλειφθεί με κίνδυνο την κατάρρευσή τους, λόγω του αυξημένου κόστους διατήρησης και συντήρησης

Για «Βατερλό της κυβέρνησης η οποία πρέπει να φύγει άμεσα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση της στο θέμα του ΕΝΦΙΑ τον οποίο χαρακτηρίζει άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών.

«Η αναβολή καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και οι επιμέρους διορθώσεις, κάτω από τη δίκαιη λαϊκή κατακραυγή, αποτελούν κοροϊδία για τον λαό» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ δεν επιλύει κατ' ουδένα τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι άστοχοι κυβερνητικοί χειρισμοί, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

"Έγιναν λάθη και θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις πριν οι πολίτες πληρώσουν την πρώτη δόση", τόνισε μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες αλλά όλοι ξέρουμε ποιος χαράσσει την πολιτική, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι και ο ίδιος δυσκολεύτηκε να καταλάβει πώς υπολογίστηκε ο νέος φόρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα