Παραμένουν κλειστές

Κλειστές θα παραμείνουν έως την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου οι τράπεζες στην Κύπρο, καθώς και τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα, με διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. Κανονικά θα λειτουργούν τα ΑΤΜ.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, ήδη η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδια που θα αφορούν το μέλλον των τραπεζών, αλλά και των υποκαταστημάτων τους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι, στην περίπτωση που τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα περάσουν τελικά σε κάποια ελληνική συστημική τράπεζα, προβάδισμα φαίνεται ότι έχουν πλέον η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, που έχουν υποβάλλει πρόταση για το σύνολο της παρουσίας τους.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν περί συμφωνίας πώλησης της Τράπεζας σε Ρώσους επενδυτές δεν ευσταθούν, κάτι που έκανε και ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης

Όσο παραμένουν κλειστές οι τράπεζες στην Κύπρο θα είναι κλειστά και τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση εντός των επομένων ωρών. Mιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επισήμανε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την Κύπρο και για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Ελλάδα συνδράμει με κάθε μέσο την Κύπρο και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς των κυπριακών τραπεζών σε ελληνική τράπεζα ή τράπεζες είπε ότι «σήμερα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τη λύση αυτή».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει σχέδιο Β, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι σε αυτό έχει δώσει απαντήσεις στο παρελθόν η ΕΕ, καθώς όπως δείχνει η στατιστική πάντα βρέθηκαν λύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα