Σύσκεψη για τα επεισόδια

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενουςφορείς, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά τα πρωινά επεισόδια στηνΙερισσό Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Πολιτική «ανάφλεξη» πυροδότησαν, στη Βουλή, τα γεγονότα της Ιερισσού, με το ΠΑΣΟΚ, πάντως, μέσω

του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Γιάννη Δριβελέγκα, να υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής ούτε κακοποιά στοιχεία είναι, ούτε τρομοκράτες.

Παράλληλα ο κ. Δριβελέγκας απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και στον Αρχηγό της αστυνομίας, να δείξουν καλή θέληση και «να αποσύρουν τα ΜΑΤ γιατί ρίχνουν λάδι στην φωτιά».

Όσα λέγονται και ακούγονται για επέμβαση αστυνομικών σε σχολεία της Ιερισσού, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τόνισε ο υφυπουργός παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε προσαγωγή μαθητή ούτε επέμβαση αστυνομικών σε σχολεία. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες περί προσαγωγής 15χρονης χθες ο υφυπουργός επιβεβαιώσε ότι πράγματι έγινε κλήση της μαθήτριας αλλά μόνο για να επιβεβαιώσει ή για να διαψεύσει την κατάθεση ενός εκ των προσαχθέντων άνδρων.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, εξέφρασε την έκπληξη του που υπάρχουν πτέρυγες της Βουλής, οι οποίες συντάσσονται με την παρεμπόδιση ανακριτικών ενεργειών, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καθεστώς ανομίας σε κανένα σημείο της χώρας».

«Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι της Ιερισσού αισθάνονται ελεύθεροι πολιορκημένοι», υποστήριξε, αμέσως μετά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Νότης Μαριάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μετατρέπει τα ΜΑΤ σε στρατό κατοχής».

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης κράτησε αποστάσεις από την επιχείρηση της αστυνομίας και σημείωσε ότι «όταν χρησιμοποιούνται μέτρα υπέρτερα για να επιτευχθεί ο στόχος, τότε το πράγμα αρχίζει να στραβώνει».

Οι αναταραχές ξέσπασαν μετά από πληροφορίες για προσαγωγή υπόπτων για την επίθεση στο μεταλλείο Χρυσού, στις Σκουριές. Ακολούθησε συμπλοκή, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν την αστυνομία για χρήση δακρυγόνων, που έφτασαν μέχρι και σε παρακείμενο σχολείο, με αποτέλεσμα λιποθυμίες μαθητών.

Με ανακοίνωση της η Αστυνομία διέψευσε ότι έγιναν προσαγωγές κατοίκων της περιοχής, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «στρατοκρατούμενη περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα