Παραίτηση από το ΔΣ της Ακαδημίας Κινηματογράφου

Παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ) η σκηνοθέτης Αντουανέτα Αγγελίδη.

Στην επιστολή παραίτησής της, η Αντ. Αγγελίδη, από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΑΚ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «οι συνεχείς προστριβές και η σύγκρουση των ειλικρινών μου προθέσεων με μια δύσπιστη εριστικότητα και μικρόψυχες ατομικές στρατηγικές έχουν εξαντλήσει τα όρια της ανοχής και της αντοχής μου».

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΚ

απαντούν με ανακοίνωσή τους: «Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε την επιστολή παραίτησης από το Δ.Σ. της Αντουανέτας Αγγελίδη, ιδρυτικού μέλους της ΕΑΚ, αντιπροέδρου και ενεργού μέλους του πρώτου ΔΣ, επί δύο έτη. Μετά τη λήξη της θητείας της, επέλεξε να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, επανεξελέγη και εργάστηκε ομαδικά για το κοινό όφελος της Ακαδημίας. Στις δύο θητείες του ΔΣ της ΕΑΚ, υπήρξαν πάντοτε δημιουργικές συγκρούσεις, οι οποίες όμως πάντα απέβλεπαν στο κοινό συμφέρον των μελών της Ακαδημίας και της κινηματογραφικής κοινότητας. Ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του ΔΣ είναι διαρκής, κουραστικός ίσως, αλλά ποτέ εριστικός».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 7 Μαΐου θα γίνει η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα