Παραδίδω μια χώρα μέλος του ευρώ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός,Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από τοΖάοοειο Μέγαρο ευχαρίστησε «απόκαρδιάς, όλες και όλους που στάθηκανδίπλα μας σ' αυτή την αναμέτρηση». «Ο ελληνικός λαόςμίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασήτου», «έχω τη συνείδησή μου ήσυχη,παρέλαβα μια χώρα στο χείλος τηςκαταστροφής, μου ζήτησαν να κρατήσωαναμμένα κάρβουνα και το έκανα» επισήμανεο κ. Σαμαράς.

«Βγάλαμε την χώρα απότα ελλείμματα, από την ύφεση, βάλαμε ταθεμέλια

για την ανάπτυξη και την έξοδοαπό την κρίση» συνέχισε ο πρόεδρος τηςΝΔ.

«Τα τελευταία δυόμιση χρόνιαδημιουργήσαμε μια παράδοση συναινέσεωνάγνωστη για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ.Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Υποχρεωθήκαμεκαι πήραμε μέτρα επώδυνα και έτσιαποτρέψαμε τα χειρότερα».

«Ετσιπαραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα,με ασφάλεια, που βγαίνει από την κρίση»είπε ο κ. Σαμαράς και με έμφαση υπογράμμισε:«Και πάνω απ' όλα παραδίδω μια χώρα πουείναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ».

«Γιατο καλό του τόπου και του λαού εύχομαιη επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένανα τα διατηρήσει» είπε ο πρόεδρος τηςΝΔ και πρόσθεσε: «Ευχομαι ειλικρινά ναμην επαληθευτούν οι προβλέψεις, γιατίγια την Ελλάδα μιλάμε, αλλά όφειλα ναπροειδοποιήσω».

«Παρά τα πολύδύσκολα αλλά αναπόφευκτα μέτρα πουπήραμε, η ΝΔ φαίνεται να έχασε μόνο 2,5μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του2012. Η ΝΔ άντεξε και είναι ο εγγυητής τηςενότητας, της ασφάλειας και τωνμεταρρυθμίσεων που πρέπει να προχωρήσουμε»

«Εγγυώμαι ότι η ΝΔ θα διαδραματίσειρόλο εγγυητή για την ευρωπαϊκή πορείατης χώρας» κατέληξε στην ομιλία του οκ. Σαμαράς.

Ο απερχόμενοςπρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςκαταχειροκροτήθηκε μπαίνοντας στηναίθουσα Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Γερά,γερά, Αντώνη Σαμαρά» και «Ελλάς, Ελλάς,Αντώνης Σαμαράς» ήταν τα συνθήματα πουφώναζαν οι υποστηρικτές του προέδρουτης ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα