Παπανδρέου για το AIDS

Την ανάγκη για έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για το AIDS και την επικινδυνότητά του, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το AIDS

είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία και συχνά μπορεί να έχουμε την εικόνα ότι το πρόβλημα δεν μας αφορά, όμως η αλήθεια είναι ότι μας αφορά όλους.

Προσθέτει επίσης πως σε παγκόσμιο επίπεδο, ολόκληρη η διεθνής κοινότητα οφείλει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ενημερώσει, αλλά και για να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους, ώστε οι πλέον φτωχές χώρες να μπορέσουν να καταπολεμήσουν το πρόβλημα.

"Σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας, οφείλουμε όλοι, το Κράτος μέσα από τις δομές του, μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, τα ΜΜΕ, η κοινωνία των πολιτών, να ενημερώνουμε έγκαιρα τους πολίτες και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά τόσο για τον ίδιο τον ιό του AIDS και την επικινδυνότητά του, όσο και για κάθε μέτρο πρόληψης που μπορεί να λάβει κάθε πολίτης, ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του", τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι και χωρίς φοβικότητα δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας, που πάσχει ή είναι φορέας του ιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα