Πανευρωπαϊκή πρωτιά

Στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά τις Εθνικές Μονάδες που διαχειρίζονται το πρόγραμμα Erasmus+ σε σύνολο 33 χωρών βρίσκεται πλέον η επίσημη σελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Facebook.
Μέσω των social media το ΙΚΥ ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα υποτροφιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης και για το μεγάλο
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Μεγάλη απήχηση έχουν οι ιστορίες των υποτρόφων του ΙΚΥ, οι ιστορίες φοιτητών Erasmus, καθώς επίσης και οι ιστορίες από σχολεία και άλλους φορείς που έχουν ωφεληθεί από το ΙΚΥ όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα πραγματικό κατόρθωμα αν αναλογιστεί κανείς ότι η σελίδα ξεκίνησε πολύ αργότερα από ό,τι οι αντίστοιχες σελίδες των υπολοίπων Εθνικών Μονάδων και τώρα πλησιάζει τα 50.000 likes, ενώ η απήχηση της σελίδας προσεγγίζει τα 4.000.000 ανθρώπους. Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί φορείς που έχει «ξεπεράσει» το ΙΚΥ είναι η DAAD στη Γερμανία, το British Council στη Μεγάλη Βρετανία και το Nuffic στην Ολλανδία, φορείς με πολλαπλάσια απήχηση και πόρους από το ΙΚΥ. Το ΙΚΥ εκτός από το Facebook έχει κανάλι στο Youtube, λογαριασμό στο Twitter (@iky_erasmusplus), ενώ διατηρεί και σελίδα στο LinkedIn, όπου μάλιστα έχει δημιουργήσει και ένα κλειστό γκρουπ μόνο για υποτρόφους του ΙΚΥ και επωφελούμενους από ευρωπαϊκά προγράμματα (IKY Alumni Group). Το ΙΚΥ αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Επανειλημμένα στις ετήσιες συναντήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες μεταξύ των Διευθυντών των Εθνικών Μονάδων και Στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει αναφερθεί το ΙΚΥ ως φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα