Πανευρωπαϊκή εκστρατεία NowWeMove

Με ένα χορευτικό event, ένα FlashMob στο Μοναστηράκι και ένα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ξεκινά και στην Ελλάδα η πανευρωπαϊκή εκστρατεία NowWeMove, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Κίνησης.

Περισσότερα από 700 δρώμενα θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ελληνικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν, επίσης,
νυχτερινές ποδηλατάδες, τρέξιμο, aqua aerobic και γυμναστική στα πάρκα.

Σύλλογοι αθλητισμού, ΜΚΟ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες ή απλοί πολίτες καλούνται να γίνουν Πράκτορες Κίνησης (Move Agents) και να διοργανώσουν δρώμενα με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (ECF) έλαβε επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της εκστρατείας σε κάθε άκρη της Ευρώπης.

Στην εκστρατεία συμμετέχει και η ομάδα ποδηλατών Λαμίας διοργανώνοντας νυχτερινή κυκλική ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης μήκους 15 χιλιομέτρων, κατάλληλη για όλους ακόμα και μικρά παιδιά.

Η υπεύθυνη της εκδήλωσης, Έλενα Θεοχάρη μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου τόνισε ότι η διάδοση της ποδηλασίας στην πόλη της Λαμίας είναι αξιοσημείωτη και οι συμμετέχοντες,μικροί και μεγάλοι, συνεχώς αυξάνονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα