Πακιστάν: Ανθρωπιστική κρίση στη Χάιμπερ

Τουλάχιστον 250.000 Πακιστανοί χρειάζονται άμεσα τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα αφού εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από τις εστίες τους λόγω της κλιμάκωσης των μαχών ανάμεσα στο στρατό και εξτρεμιστές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, προειδοποίησε μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής χθες.

Η οργάνωση Save the Children ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή Χάιμπερ έχουν εξαναγκαστεί να καταφύγουν στις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Πεσάβαρ από τον Ιανουάριο εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του τακτικού στρατού και

τους πακιστανούς ταλιμπάν.

Η περιοχή Χάιμπερ είναι η μία από τις οκτώ των ημιαυτόνομων περιοχών των φυλών κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν όπου είναι γνωστό ότι διαθέτουν βάσεις εξτρεμιστές.

Ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές από τα τέλη του 2008 και τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές. Το 2009, οι μάχες είχαν αναγκάσει 2,3 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν πόλεις και χωριά στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα