Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μας βρίσκει στο τέλος της τουριστικής περιόδου, μιας περιόδου δύσκολης και εξαντλητικής για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του τομέα. Μας βρίσκει όμως αποφασισμένους να αντιστρέψουμε τα δεδομένα. Να δημιουργήσουμε και πάλι μια ισχυρή τουριστική δύναμη στη χώρα, τονίζει σε ανακοίνωση της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Η κα. Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη τονίζει πως ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε ακόμα μια φορά
υψηλή ανθεκτικότητα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ανακοινώσεις των επιχειρηματιών του κλάδου, οι οποίοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν πως για το 2012, όλα τα μεγέθη μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι στόχοι που ετέθησαν για 16 εκατ. διεθνείς αφίξεις και 10 δισ. Ευρώ άμεσα έσοδα θα επιτευχθούν. Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, ο τουρισμός είναι ίσως ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που δεν κατέγραψε απώλειες τα δυο τελευταία χρόνια. Βεβαίως ο ΣΕΤΕ θέτει τον πήχη ψηλά για την επόμενη χρονιά καθώς εκτιμά πως το 2013 οι αφίξεις θα αυξηθούν στα 17 εκατ. , τα έσοδα στα 11 δισ. Ευρώ έσοδα και 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ διοργανώνουν αύριο 27 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα , εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης.
Keywords
Τυχαία Θέματα