Πάει για το ρεκορ ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει το Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός στις 4μμ, στο Παρίσι και κυνηγάει ένα μεγάλο ρεκόρ και το δικαίωμα να τον μνημονεύουν με τον σπουδαιότερο τενίστα (με ξύλινη ρακέτα), Ροντ Λέιβερ.

Αν κερδίσει θα γίνει ο πρώτος τενίστας μετά από 43 χρόνια που θα έχει και τους τέσσερις τίτλους στην κατοχή του. Φυσικά, θα πρέπει να νικήσει ίσως τον καλύτερο παίκτη που έχει αγωνιστεί ποτέ στο Ρολάν Γκαρός, τον Ράφα Ναδάλ. Τον καλύτερο Ναδάλ που έχει να χάσει σετ στο Παρίσι από το 2011
Το

2011 ο Φέντερερ είχε σταματήσει το αήττητο του "Νόλε" σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με νικητή τον Ελβετό σε μια εκπληκτική παράσταση.

Ο Τζόκοβιτς έκανε μαθήματα γαλλικών και μλώντας με άνεση, είπε "ο Ράφα είναι το φαβορί για τον τελικό. Ελπίζω πως αυτή τη φορά θα παίξουμε λιγότερο. Όχι έξι ώρες".

Φυσικά, αναφερόταν στον "μαραθώνιο" του Αυστραλιανού Όπεν με νικητή τον ίδιο. Μετά από επτά συνεχόμενες ήττες σε τελικούς από τον Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ τον νίκησε φέτος στους τελικούς των δύο σημαντικότερων χωμάτινων τουρνουά: Στο Μόντε Κάρλο και στη Ρώμη.

Οι δύο πιο επιτυχημένοι παίκτες στα Grand Slams τα τελευταία δύο χρόνια πρωταγωνιστούν σε ένα τελικό με σημαντικές ιστορικές αναφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα