Ολιγοήμερη παράταση

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία έληγε σήμερα, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ολίγων ημερών. Μέχρι και την Παρασκευή είχε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας

περίπου το 80% των πολιτών, από τους οποίους περίπου 860.000 προσήλθαν μόνον την περασμένη Παρασκευή, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα.

Επίσης, μέχρι εκείνη την ημέρα, περίπου 80.000 κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία, σε σύγκριση με περίπου 100.000 την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Εκτιμάται ότι αριθμός εκείνων που θα καταθέσει τις πινακίδες το 2012 θα προσεγγίσει τελικά τις 100.000.

Ουρές σήμερα το πρωί σε εφορίες και τράπεζες, από πολίτες που ήθελαν είτε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας είτε, στην περίπτωση των εφορίων, να παραδώσουν πινακίδες.

Ουρές και στη ΔΕΗ, όπου σπεύδουν οι καταναλωτές να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων.

Σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα απογραφής για τους συνταξιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Για την απογραφή είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία στην Τράπεζα ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ του δικαιούχου. Παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.

Φωτορεπορτάζ: Σ. Πάστρας

Keywords
Τυχαία Θέματα