Ουρές και ταλαιπωρία για 120 ευρώ

Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των τραπεζών στη μία τα ξημερώματα ότι θα εξυπηρετήσουν με αλφαβητική σειρά για την πληρωμή των 120 ευρώ. Έως τις 19.00 θα παραμείνουν ανοικτά τα υποκαταστήματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Ουρές έξω από τις τράπεζες, καθώς οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τη νέα

ανακοίνωση και αρνούνται να αποχωρήσουν. Σήμερα θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι με επώνυμο από Α- Ι, αύριο από Κ-Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ωμέγα. Με σειρά προτεραιότητας τα καταστήματα Πειραιώς και Eurobank. Παράλληλα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank «εκδίδονται κάρτες επί τόπου» και «η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 10-15 λεπτά».

Την ίδια ώρα συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που πήγαν για να λάβουν μέρος της σύνταξή τους, δηλώνουν στον ΑΘΗΝΑ 9.84 ότι ο λογαριασμός τους ήταν άδειος.

Ο διοικητής του ταμείου ανακοίνωσε ότι στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκε το μισό της σύνταξης ενώ πριν από λίγο ανέφερε ότι τα χρήματα θα πιστωθούν τελικά από τις 11 και μετά.

Εξάλλου σήμερα αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στους λογαριασμούς ΕΛΤΑ η σύνταξη για τους δικαιούχους του ΟΓΑ.

Τέλος η Alpha Bank αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί για την αλφαβητική σειρά.

«Αν χρειαστεί, οι τράπεζες θα ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα», δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη. Πρόσθεσε ότι σε αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου ως τις επτά το απόγευμα.

«Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας στα ταμεία και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις» τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα