Ουκρανική σημαία στο Ντονέτσκ

Πρόθυμος να προωθήσει την ειρηνική επίλυση της κρίσης με τη Ρωσία δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεστσίτσια. Διπλωματικές πηγές στο Παρίσι ανέφεραν στο γερμανικό πρακτορείο ότι ο Ουκρανός υπουργός θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Καμία ωστόσο από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία. Την ίδια ώρα, ανακάμπτει σε μεγάλες ουκρανικές πόλεις η προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου. Η ουκρανική σημαία υψώθηκε στο κτήριο της τοπικής κυβέρνησης στο Ντόνετσκ,

όπου κυμάτιζε από το περασμένο Σάββατο η ρωσική.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκκενώνει το κτήριο, το οποίο είχε καταληφθεί από φιλορώσους διαδηλωτές, έπειτα από πληροφορίες ότι το κτίριο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο μια βάση εκτόξευσης πυραύλων στην Ευπατόρια της δυτικής Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Μέσα στο σκηνικό έντασης, συνάντηση θα έχουν σήμερα στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών τηςΡωσίας, Σεγκέι Λαβρόφ, των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και αρκετοί ομόλογοί τους από χώρες της Ε.Ε. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότιθέλει να προωθήσει την ειρηνική επίλυση της κρίσης με τη Ρωσία. Για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση μέχριαύριο οπότε και θα συναντηθούν οι ηγέτες της Ε.Ε. προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Στην Κριμαία βρίσκεται απεσταλμένος του ΟΗΕ, ενώ αναμένονται και αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα