Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Πιάνει δουλειά το νέο κυβερνητικό σχήμα που ορκίστηκε το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα Υπουργεία. Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεδριάσει την Παρασκευή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Όσον αφορά την προεδρία της Βουλής,

θα προταθεί ο Νίκος Βούτσης, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος. Ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, στην κατάργηση της πολυνομίας, αλλά και στην αξιοκρατία στο δημόσιο, έδωσε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός Υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, του συνέστησε να συντάσσει νόμους με βάση τις πραγματικές ανάγκες και συνθήκες του Κράτους.

Καλούμαστε να κάνουμε σε ένα μήνα, ότι δεν έγινε εδώ και 40 χρόνια, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Πρόσθεσε ότι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών και η έναρξη διαλόγου για το ασφαλιστικό, ενώ συμπλήρωσε " Μάχη που θα δοθεί και θα κερδηθεί η επαναφορά της νομιμότητας στα εργασιακά".

Κύριο μέλημα είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για το θέμα των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων".

Το εθνικό σύστημα υγείας κλυδωνίζεται και βρίσκεται σε κίνδυνο λειτουργικού μπλακάουτ, γι αυτό πρέπει να το σταθεροποιήσουμε άμεσα με προσλήψεις προσωπικού, δήλωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί πάλι το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

Αλλαγή πλεύσης για τον Υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, σχετικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ. Ο κύριος Δρίτσας ο οποίος στην προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αντίθετος στην πώληση, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να εξετάσουμε την πώληση του ΟΛΠ με μια σύμβαση που θα είναι συμφέρουσα και για το ελληνικό κράτος και για τους όμορους δήμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα