Ομολογιούχοι με 81 δισ συμμετέχουν στο PSI

Τριάντα μεγάλοι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στο PSI, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία. Το ύψος του χρέους που διακρατούν όσοι συμμετέχουν έως τώρα στο PSI ανέρχεται σε 81 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF). Ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους (PSI) έχουν ήδη εκδηλώσει οι έξι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες,

οι οποίες συμφώνησαν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πλήρη και καθολική αποδοχή των όρων του PSI και την ένταξη όλων των ομολόγων, ελληνικού και αλλοδαπού δικαίου, αλλά και των εγγυημένων από Δημόσιο δανείων των ΔΕΚΟ. Το PSI αποδέχονται επίσης 12 μεγάλες τράπεζες της Συντονιστικής Επιτροπής του IIF, αλλά και οι γερμανικές τράπεζες.

Στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους θα ενταχθούν τα ομόλογα ύψους 18-19 δισ. ευρώ που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Το κοινό κεφάλαιο (των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης) θα συμμετάσχει στο PSI», είπε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους.

Παράλληλα, τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια επτά ασφαλιστικών Ταμείων και της ΑΕΔΑΚ. Τα Ταμεία αυτά είναι το ΙΚΑ  και το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), ο ΟΓΑ, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ).

Keywords
Τυχαία Θέματα