Ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν

Να υποβαθμίσουν το περιστατικό της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν επιχείρησαν στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων μελών της Χρυσής Αυγής, Λιακόπουλου και Στεριόπουλου, με τις οποίες ολοκληρώνεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο η δίκη. Διερωτήθηκαν αν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε δολοφονημένος ένας μετανάστης και αρνήθηκαν το ρατσιστικό κίνητρο λέγοντας πως πρόκειται για καβγά που κατέληξε σε μαχαίρωμα και δεν
υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος.

Αρνήθηκαν τη σχέση των πελατών τους, με τη ναζιστική όπως τη χαρακτήρισαν Χρυσή Αυγή και μίλησαν για λάθος επιλογή των δραστών, για το οποίο δεν πρέπει να τους στερήσει το δικαστήριο τη ζωή επιβάλλοντας ισόβια ποινή αλλά να κριθούν ένοχοι για θανατηφόρα βλάβη που επισύρει ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Επίσης υπαινίχθηκαν πολιτική παρέμβαση λέγοντας ότι η υπόθεση εντάχθηκε στη συνολική δικογραφία της Χρυσής Αυγής με εντολή μελών της εκτελεστικής εξουσίας.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον των ανακριτριών σήμερα ο Γιάννης Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος ως συνεργός του Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα