«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε»

Έτοιμος να παλέψει με τους παίκτες του μέχρι τέλους για την πρόκριση στο Euro 2016 δήλωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως τη δυσκολία της αποστολής του και τις συνέπειες πιθανού αποκλεισμού, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως θα γίνει καλή δουλειά και με τη σωστή συνεργασία όλων, αλλά και τη βοήθεια του κόσμου η Εθνική μπορεί να προλάβει το τρένο για τη Γαλλία.

«Θέλω να ευχαριστήσω

την ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη στιγμή κι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά πιστεύουμε στα παιδιά που παίζουν στην Εθνική και στην ευκαιρία να προκριθούμε. Με την προσπάθεια και τη συνεργασία μας, θα κάνουμε καλή δουλειά. Με την συνεργασία της ΕΠΟ και του Καραγκούνη φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα, με επαγγελματική πείρα. Όπως είναι ο Κωστένογλου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια νέα ιστορία από το 2002 και είμαστε τώρα σε μια ιστορική στιγμή. Αν δεν μπορέσουμε να πάμε στη Γαλλία μετά από τόσες προκρίσεις θα είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να προκριθούμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε. Θα συνεργαστούμε όλοι γι' αυτή την προσπάθεια κι ελπίζω σε αυτό τον αγώνα να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο κι εσάς (ΜΜΕ). Να δώσουμε μια χαρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η Ελλάδα. Θα είναι και για μας μεγάλη χαρά», τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, απάντησε: «Δεν θα κάνω αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή θα πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η τύχη. Θα κάνω κάποιες αλλαγές, όχι μεγάλες. Δεν θα αλλάξω την ομάδα, αλλά την λειτουργία».

Όσον αφορά την επιλογή των παικτών από Ελλάδα ή Ευρώπη, δήλωσε: «Για εμένα όλοι έχουν την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή. Εμείς βλέπουμε αυτούς που παίζουν έξω, γιατί τους είδαμε στο Μουντιάλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα