Ολάντ: «Δεν εξαιρούνται οι σύλλογοι»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της χώρας δεν θα εξαιρεθούν από την καταβολή υψηλής φορολογίας για τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφασή τους να προχωρήσουν τον επόμενο μήνα σε απεργία διαμαρτυρίας.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι προχωρούν στην πρώτη απεργία

τους από το 1972, με τους κορυφαίους εξ αυτών να διαμαρτύρονται ότι η υψηλή φορολογία θα τους κοστίσει επιπλέον περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολάντ δήλωσε ότι είχε αποδεχθεί το αίτημα να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ, για την υψηλή φορολογία του 75%, ωστόσο δεν είδε κάποια ανάγκη να δημιουργηθεί εξαίρεση.

«Όταν ψηφίζεται ο φορολογικός νόμος, ο νόμος θα είναι ο ίδιος για όλες τις εταιρείες, ανεξαρτήτως του ποιες είναι» δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες να περάσει από τη Βουλή της Γαλλίας. «Αυτό δεν μας σταματάει από το να έχουμε έναν διάλογο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματικοί σύλλογοι, αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες» συμπλήρωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Η υψηλή φορολογία θα επηρεάσει 14 από τους 20 συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας της Γαλλίας, με την Παρί Σεν Ζερμέν να «πλήττεται» περισσότερο από τους υπόλοιπους, ενώ η Μονακό θα εξαιρεθεί, καθώς δεν υπόκειται στη γαλλική φορολογική νομοθεσία. Η Παρί Σεν Ζερμέν, ιδιοκτήτης της οποίας από το 2011 είναι η "Qatar Sports Investments", αναμένεται να καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι περίπου το μισό του συνολικού που θα πληρώσουν οι σύλλογοι σε ετήσια βάση.

Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, δεν θα διεξαχθούν αγώνες στην Α΄ και τη Β΄ κατηγορία της Γαλλίας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα