Όλα επί τάπητος

Η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα το Σεπτέμβριο, κυρίως της κινητικότητας στο Δημόσιο, θα βρεθεί στο επίκεντρο της διευρυμένης υπουργικής σύσκεψης που συγκαλεί στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με όλους τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις. Στη σκιά των αντιδράσεων κυβερνητικών βουλευτών στην πρόθεση για σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών
πρώτης κατοικίας, αναμένεται να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια, που δεν θα θίγουν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Παράλληλα, ο υπουργός οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο για την κατάρτιση του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με προτάσεις για τον τρόπο κάλυψης των δημοσιονομικών και των χρηματοδοτικών κενών έως το τέλος του 2016 και τις τελευταίες προτάσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητων του 2014.

Εν όψει της νέα αξιολόγησης, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η επίσκεψη την Πέμπτη στην Αθήνα του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιοργκ Άσμουσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα