Οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Οι τοπικές βροχές στα δυτικά, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.

Αναλυτικότερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει:
Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, ΒΔ 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς
Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα νωρίς το πρωί για σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος, με αραιή συννεφιά στην Κρήτη. Άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί και στα νότια δυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές Προγνώσεις
Στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
Στη δυτική και νότια χώρα, καθώς και στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου
Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 3 με 5 και στα δυτικά νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Στα βορειοδυτικά ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου
Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι, ΒΑ 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Keywords
Τυχαία Θέματα