Οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν

Νέες προειδοποιήσειςτόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τοσύνολο της ευρωζώνης «έστειλαν» οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor's καιFitch. Το «χορό» άρχισε ο Standard & Poor'sτονίζοντας σε report της ότι σε περίπτωσηπου η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδαοδηγήσει σε απώλεια της στήριξης απότο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ευρωζώνη, τότε ο οίκος θαπροχωρήσει

σε υποβάθμιση της πιστοληπτικήςαξιολόγησης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι μετάτην ολοκλήρωση του PSI+ ο διεθνής οίκοςέχει δώσει αξιολόγηση CCC στην πιστοληπτικήικανότητα της Ελλάδας, επίπεδο το οποίοθα απολέσει η χώρα εάν χάσει και τηστήριξη.

Κατόπιν ακολούθησε οFitch, που προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα καιξεκαθάρισε το τι θα πράξει σε περίπτωσηπου η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνηλόγω της πολιτικής κρίσης στη χώρα. Στηνπερίπτωση αυτή ο οίκος θα θέσει υπό«αρνητική παρακολούθηση» (Rating WatchNegative-RWN) όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά τοσύνολο της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει, οιεπιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδαςαπό την ευρωζώνη δεν μπορούν ναπροσδιοριστούν και θα εξαρτηθούν απότο πώς θα συμβεί και πώς θα αντιδράσειη Ευρώπη. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότιοι χώρες, οι αξιολογήσεις των οποίωνβρίσκονται ήδη σε RWN, όπως η Κύπρος, ηΓαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία,η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θακινδυνεύσουν με άμεση υποβάθμιση.


Πηγή: express.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα