«Οι μεγάλοι εξόριστοι»

«Οι μεγάλοι εξόριστοι» είναι ο τίτλος συναυλίας που δίνει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής απόψε στις 8.30, στο Μέγαρο Μουσικής. Με πέντε λυρικούς ερμηνευτές στο τραγούδι και υπό τη μουσική διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, ερμηνεύει έργα δημιουργών του Μεσοπολέμου, που εξορίστηκαν από το ναζιστικό καθεστώς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Κουρτ Βαιλ, Παουλ Ντεσσάου, Χανς Αισλερ, Ερνστ Κρένεκ και Πάουλ Χίντεμιτ. Ο Θόδωρος Αντωνίου μίλησε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και την εκπομπή «Αθήνα Μ΄Ακούς;»

Οι καλλιτέχνες αυτοί βρίσκουν έναν τρόπο να εκφραστούν και μέσω του έργου τους αλλα
και μέσω της ιδεολογίας τους και αυτό που μπορούν και οι ίδιοι σε κάθε ευκαιρία να δείξουν που και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον κόσμο να αντιληφθεί όλη αυτή τη σημασία.

Αυτή τη συναυλία την έχω παρουσιάσει και στο παρελθόν και στην Αμερική και στην Ελλάδα,πριν 20 χρόνια, μετα την απελευθέρωση. Όλοι υποφέραμε και με την χούντα. Εγώ λόγω της ηλικίας μου πρόλαβα και την κατοχή, ήμουν 3-4 ετών, ο δε πατέρας μου σκοτώθηκε στην Αλβανία, μετα τον εμφύλιο και μετά η χούντα. Όλα αυτά παίζουν ρόλο στο δημιουργικό μέρος των δημιουργών αλλα και στην ιδεολογία τους, πως μπορούν να εκφραστούν και τι μπορούν να κάνουν απο την δική τους μεριά.
Keywords
Τυχαία Θέματα