Οι μαθητές με αναπηρία περιμένουν το σχολικό

Ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της λειτουργίας του σχολικού έτους και υπάρχουν ακόμη παιδιά που μένουν στα σπίτια τους, « κατά παράβαση του Συντάγματος» όπως λέει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γιάννης Βαρδακαστάνη.Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχων αυτοκινητιστών για τα δρομολόγια στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία λειτουργεί και ο μεγαλύτερος αριθμός Σχολικών Μονάδων

Ειδικής Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα για μία ακόμη χρονιά, οι μαθητές με αναπηρία να μην συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, και να διαταράσσεται η ήδη επιβαρυμένη οικογενειακή τους ισορροπία.

Το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών με αναπηρία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των ατόμων με αναπηρία κάθε χρόνο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο οποίο ποτέ δεν δόθηκε η απαιτούμενη βαρύτητα από την ηγεσία της χώρας ώστε να επιλυθεί σε μόνιμη βάση. Η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή για το θέμα στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και στο υπουργείο Παιδείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα