Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διεξαγωγή των κρίσιμων επαναληπτικών εκλογών στη χώρα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, την ώρα που η δημόσια τηλεόραση και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα ανακοινώσουν από κοινού το πρώτο exit poll. Ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται γύρω στις 9.30 το βράδυ. Ψηφίζουμε με την αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο.Τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα θα είναι ανοικτά έως το κλείσιμο της κάλπης. Ανοικτές ως το τέλος της

μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων.

Οι εκλογείς μπορούν να πληροφορηθούν που ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στο www.ypes.gr. Ανάλογες πληροφορίες και στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθηναίων, www.cityofathens.gr μέσω του μπάνερ Εκλογές.

Παγκόσμιο το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα, με περισσότερους από 600 δημοσιογράφους ξένων δικτύων να βρίσκονται την Αθήνα.

«Ελπίζω η ψήφος του λαού να μας οδηγήσει στο σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο μέγιστο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε ο  υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος ψήφισε στην Κηφισιά. Αναφερόμενος στις πυρκαγιές κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός. Αύριο ξεκινάει μια καινούρια εποχή για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο.

«Σήμερα ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο επικεφαλής του
ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κυψέλη.

«Η μόνη λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη.

"Η Ελπίδα είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο" επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος, από την Αλεξανδρούπολη.

Την ύπαρξη λογαριασμού στο Twitter, που παρουσιάζεται ως δήθεν «επίσημος λογαριασμός της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος» και καλεί το λαό σε υπερψήφιση άλλου κόμματος και όχι του ΚΚΕ κατήγγειλε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Ήδη η εισαγγελία Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

«Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου και προοπτικής», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης από το Περιστέρι.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν με πατριωτική συνείδηση και όχι με τις εντολές της κυρίας Μέρκελ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης από το Παλαιό Φάληρο.

«Ψηφίζουμε για μια νέα Ελλάδα», δήλωσε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, από του Ζωγράφου.  

Keywords
Τυχαία Θέματα