Οι φίλοι μας στο facebook

Στις μέρες μας πλέον, οι σχέσεις στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα τείνουν να είναι ισοδύναμες με αυτές στην πραγματική ζωή. Έτσι η πρόσθεση και η αφαίρεση ανθρώπων από την λίστα φίλων, είναι πιθανό να εμπεριέχει και κάποιο συναισθηματικό αντίκτυπο. Ωστόσο για ποιους λόγους οι χρήστες προσθαφαιρούν τελικά τα διάφορα άτομα στην λίστα φίλων...;

Η απάντηση, είναι είναι αρκετά αναμενόμενη. Σύμφωνα με μία μελέτη της NC Incite, μίας εταιρεία που ανήκει στην Nielsen
ΜcKinsey, ο νούμερο ένας λόγος προσθήκης ενός ατόμου, είναι προφανώς επειδή τον γνωρίζουμε και από την πραγματική ζωή, ενώ αντίθετα ο δημοφιλέστερος λόγος διαγραφής είναι η ανάρτηση προσβλητικών σχολίων. Λόγοι που λίγο πολύ, τους γνωρίζαμε όλοι.

Ωστόσο, κατέληξε και σε ορισμένα ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι ο μέσος χρήστης έχει 130 φίλους. Οι άντρες το χρησιμοποιούν κυρίως για την επέκταση του δικτύου γνωριμιών τους και για φλερτάρισμα, ενώ οι γυναίκες το χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν κάποιο δημιουργικό ντύσιμο, croupon και για θετικά σχόλια, όλα από τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από στερεότυπα μέχρι και σεξιστικά. Ένας ακόμα λόγος προσθήκης ατόμων, είναι ο βαθμός συγγένειας, συνεργάτης και από τις νυχτερινές εξόδους.

Την μελέτη αυτή, έχει οπτικοποιήσει και στο infographic που ακολουθεί...
Keywords
Τυχαία Θέματα