Οι εξεγερμένοι προειδοποιούν για «σφαγή»

Λίβυοι εξεγερμένοι προειδοποίησαν για μια επικείμενη "σφαγή" στη Μιζουράτα από τα στρατεύματα του Μουάμαρ Καντάφι, αν το ΝΑΤΟ δεν εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, και δήλωσαν ότι ο βομβαρδισμός του κέντρου της πόλης συνεχίζεται.

"Μια σφαγή ... θα συμβεί εδώ αν το ΝΑΤΟ δεν επέμβει αποφασιστικά", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων που είπε ότι ονομάζεται
Αμπντελσαλάμ.

Οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την Οδό της Τρίπολης, μια αρτηρία που περνάει από το κέντρο της πόλης ξεκινώντας από τα δυτικά προάστια, δήλωσε.

Σφοδρή επίθεση με ρουκέτες εναντίον μιας κατοικημένης περιοχής κοντά στο λιμάνι που ελέγχεται από τους αντάρτες εμπόδισε επίσης την προσέγγιση ενός σκάφους από το Κατάρ, πρόσθεσε ο Αμπντελσαλάμ.

Δεν έγινε σαφές τι μετέφερε το πλοίο.

Νωρίτερα ένας άλλος εκπρόσωπος των εξεγερμένων από τη Μιζουράτα, ο Αμπντελμπάσετ Άμπου Μζερέικ, είχε δηλώσει πως οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εκτόξευσαν το πρωί "τουλάχιστον 80" ρουκέτες Γκραντ εναντίον της κατοικημένης περιοχής Κασρ Άχμαντ κοντά στο λιμάνι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι και να τραυματισθούν 20.

Ο ίδιος διευκρίνισε αργότερα ότι οι νεκροί είναι άμαχοι και όχι μαχητές των εξεγερμένων. Ο απολογισμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό που διήρκεσε 90 λεπτά είναι πιθανό να αυξηθεί, πρόσθεσε.

"Συνεχίζουν να σκοτώνουν αμάχους. Χθες χάσαμε πέντε αμάχους στον βομβαρδισμό και 37 τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο Άμπου Μζερέικ.
Keywords
Τυχαία Θέματα