«Οι Έλληνες θα αποφασίσουν»

Την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο διάγγελμά του μετά τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. «Φέραμε σε πέρας ένα δύσκολο έργο, σε λιγότερο από ένα μήνα οι έλληνες πολίτες καλούνται στις κάλπες προκειμένου

να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.Τη διεξαγωγή εκλογών στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στο διάγγελμα του.Τη διεξαγωγή εκλογών στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στο διάγγελμα του.

«Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σ’ αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ότι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να παλέψουμε με τις δυνάμεις μας και να μειώσουμε τις εξωτερικές εξαρτήσεις μας. Πολλές από τις συνθήκες που δημιουργήσαμε στο παρελθόν στηρίζονταν στον υπερδανεισμό, ήταν συνθήκες επίπλαστης ευημερίας, δεν ήταν βιώσιμες, ήταν άδικες, ήταν διαβρωτικές για την πορεία μας και πρέπει να αλλάξουν» είπε Λ. Παπαδήμος.

Στην συνέχεια, υπογράμμισε: «Είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε το δρόμο που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Το δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα οδηγήσει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία, σε βιώσιμη αύξηση των εισοδημάτων και σε μείωση της ανεργίας» ενώ επεσήμανε ότι: «Σε μια εποχή υψηλής φόρτισης και μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων χρειάζεται όλοι να δείξουμε ευθύνη και αυτοσυγκράτηση. Ο προεκλογικός αγώνας επιβάλλεται να διεξαχθεί σε πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου κι εντός του πλαισίου που έχουμε θεσπίσει ως οργανωμένη κοινωνία. Πρέπει να διατυπωθούν ελεύθερα όλες οι απόψεις και οι πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα