«Οι δυσκολίες φέρνουν επιτυχίες»

Απρόσμενη ακόμη και για τον ίδιο χαρακτήρισε ο Σπύρος Γιαννιώτης την προσπάθεια που κατέβαλε χθες και η οποία τον έφερε στο πρώτο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βαρκελώνης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε έτσι να υπερασπιστεί τον αντίστοιχο τίτλο που είχε κερδίσει στο παγκόσμιο της Σαγκάη το 2011, τερματίζοντας 1 ώρα, 49 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, τρία δεύτερα πιο γρήγορα από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς.

«Μπήκα στην κούρσα έχοντας γνώση ότι έχω κερδίσει το παγκόσμιο του 2011. Ήμουν τέταρτος στην Ολυμπιάδα για λίγο. Μπήκα στον

αγώνα με μια άλλη αύρα αλλά αυτό που έκανα στο τέλος που κέρδισα ήταν απρόσμενο για μένα», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στη Δέσποινα Μταρδάκου.

Όπως είπε, «όταν εκπροσωπώ τη χώρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με κάνει να νιώθω υπερήφανος ακόμη περισσότερο. Σίγουρα μετά την Ολυμπιάδα ένιωθα μία ανασφάλεια σαν αθλητής. Σε αυτή την κούρσα ξεπέρασα κάθε σκέψη που είχα. Παρά τις δυσκολίες αντλώ δύναμη και πείσμα και προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Οι δυσκολίες δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να φέρουν επιτυχίες. Τη συγκεκριμένη κούρσα θα την χαρακτήριζα δυνατή και στο τέλος με τακτική. Γι αυτό κέρδισα. Είχα πολλή καλή τακτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα