Οι αρχηγοί αποφασίζουν με αστερίσκους

Εν μέσω των συνεχιζόμενων ασφυκτικών πιέσεων από τους εκπροσώπους των δανειστών μας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, καλούνται στην απογευματινή τους συνάντηση να οριστικοποιήσουν το πακέτο μέτρων για την επόμενη διετία. Το πρωί, οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν επί της τακτικής διαπραγμάτευσης προτάσσοντας την αναγκαιότητα χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος.Πάντως συνεχείς είναι οι συσκέψεις

του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την αναζήτηση μέτρων ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.Εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ ανέφεραν ότι οι περικοπές στις συντάξεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νόμων για πλαφόν στα 2.750 ευρώ, χωρίς να απαιτείται χαμηλότερο όριο.

Στην απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αν κκαι θα εξετασθεί το πακέτο των προτάσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θεωρείται, πιθανό να καταλήξουν σήμερα σε οριστικές αποφάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επικρίνει τη «συγκυβέρνηση Σαμαρά» ότι «συνεχίζει ακάθεκτη στον μνημονιακό δρόμο που έχουμε γνωρίσει από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου» και προσθέτει ότι αυτές τις μέρες ζούμε απλώς τα ίδια επεισόδια σε «καλοκαιρινή επανάληψη», με νέα μέτρα που πλήττουν βάναυσα την ήδη διαλυμένη οικονομία και κοινωνία.

Οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση και για ανάπτυξη, έδωσαν τη θέση τους στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων για μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, που οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ 

Keywords
Τυχαία Θέματα