Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία των αρχηγών

Το ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά και η ισοτιμία του ευρώ έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο διμήνου, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι θα υπάρξει συμφωνία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα και ελπίζουν ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες υπέρ της ανάπτυξης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών FTSEurofirst 300 καταγράφει κέρδη 0,5%, ενώ η ηλεκτρονική

έκδοση της εφημερίδας Financial Times σημειώνει ότι οι μετοχικές αξίες κινούνται σε υψηλά 6μήνου σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αντίστοιχο δείκτη FTSE να καταγράφει σήμερα επίσης κέρδη 0,5%. Το ευρώ ανατιμάται κατά 0,11% και διαμορφώνεται στα 1,3274 δολάρια.

«Οι αγορές φαίνεται να κλείνουν το μάτι στις εξελίξεις στην Ελλάδα, υποθέτοντας ότι σύντομα θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα για να αποφευχθεί μία άτακτη χρεοκοπία βραχυπρόθεσμα», δήλωσε οικονομολόγος τράπεζας στο Λονδίνο. «Υπήρξε μία τάση της αγοράς να θεωρεί το ελληνικό θέμα με μία προσέγγιση μισογεμάτου ποτηριού, ανεξάρτητα από την καθυστέρηση που υπήρξε», σημειώνει αναλυτής άλλης τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα