Οι AC/DC επιστρέφουν με νέο δίσκο

Η Columbia Records ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Rock or Bust», του πολυαναμενόμενου νέου στούντιο άλμπουμ των AC/DC, στις 2 Δεκεμβρίου. Η νέα δουλειά του δημοφιλούς συγκροτήματος περιέχει 11 ολοκαίνουργια κομμάτια και έρχεται 6 χρόνια μετά το «Black Ice», το οποίο πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε την άνοιξη του 2014 στο «Warehouse Studio», στο Βανκούβερ, με τους Brendan O'Brien και Mike

Fraser στην παραγωγή και τη μίξη, αντίστοιχα.

Το «Rock or Bust» είναι το πρώτο άλμπουμ στη 40χρονη ιστορία των AC/DC, χωρίς τη συμμετοχή του 61χρονου Malcolm Young στις ηχογραφήσεις. Νωρίτερα, μέσα στη χρονιά είχαν ανακοινώσει πως για λόγους υγείας, ο Malcolm θα έκανε ένα διάλλειμα. Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης της υγείας του, ο κιθαρίστας και ιδρυτής του γκρουπ, δε θα μπορέσει να επιστρέψει στην μπάντα. Ο ανιψιός των Angus και Malcolm Young, Stevie Young, ήταν αυτός που έπαιξε κιθάρα στον καινούργιο δίσκο και θα συνοδεύσει την μπάντα στην παγκόσμια περιοδεία, η οποία σχεδιάζεται για το 2015.

Οι AC/DC δημιουργήθηκαν το 1973 στο Σίδνεϊ από τους σκωτσέζικης καταγωγής αδερφούς Angus και Malcolm Young, που θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της hard rock μουσικής μαζί με τους Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy και άλλους.
Από το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο «High Voltage» το 1975, η πορεία τους ήταν ανοδική με αποκορύφωμα το άλμπουμ «Back In Black» το 1980. Έκτοτε, είχαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα». Επανήλθαν στην κορυφή το 1990, με το άλμπουμ «The Razor's Edge».

Σημείο αναφοράς, πάντως, όλα αυτά τα χρόνια είναι οι συναυλίες τους. Με τον Angus Young που τρέχει ασταμάτητα στην σκηνή ως την τεράστια φουσκωτή «Rosie» και από τα κανόνια του «For Those About To Rock» ως την θρυλική καμπάνα του «Hells Bells», οι AC/DC προσφέρουν στους φίλους τους ένα απίστευτο θέαμα. Στις 28 Μαΐου 2009 βρέθηκαν για πρώτη και μοναδική φορά στην Ελλάδα. Η συναυλία τους έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο - «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα