Οδοιπορικό με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία

Κορμοράνοι, Θαλασσοκόρακες, Ερωδιοί, Μαυρόγυπες και ο Ασπροπάρης, ο πιο μικρός γύπας της Ευρώπης περιμένουν τους φίλους της παρατήρησης πουλιών και όλους όσοι αγαπούν τη φύση σε μια ξεχωριστή εξόρμηση.
Μια ενδιαφέρουσα διασυνοριακή εκδρομή διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για τα μέλη, τους εθελοντές και τους φίλους της παρατήρησης πουλιών το τετραήμερο 29 Μαΐου - 1 Ιουνίου.

Η
εκδρομή αποτελεί ένα οδοιπορικό σε βιότοπους διεθνούς σημασίας και τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη και θα επεκταθεί σε περιοχές της Ανατολικής Ροδόπης στη Βουλγαρία. Θα ξεκινήσει με παρατήρηση πουλιών στον υγρότοπο διεθνούς σημασίας της λίμνης Βιστωνίδας και στο Πόρτο Λάγος. Δεύτερος Σταθμός το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, ένας πραγματικός ορνιθολογικός παράδεισο που φιλοξενεί καθ' όλη την περίοδο του χρόνου χιλιάδες πουλιά. Στο Δέλτα, η παρατήρηση πουλιών θα γίνει με βαρκάδα σε επιλεγμένη διαδρομή της προστατευόμενης περιοχής με παραδοσιακές πλάβες (βάρκες χωρίς καρίνα). Στο δάσος Δαδιάς, το βασίλειο των αρπακτικών πουλιών, η επίσκεψή θα είναι επικεντρωμένη στην παρατήρηση των αρπακτικών που φιλοξενεί το Εθνικό Πάρκο, όπως Όρνια, Μαυρόγυπες, αλλά και τον Ασπροπάρη, τον μικρότερο και πιο απειλούμενο γύπα της Ευρώπης του οποίου ο πληθυσμός στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, έχει υποστεί δραματική μείωση.

Για τον Ασπροπάρη η Ορνιθολογική υλοποιεί τα τελευταία 4 χρόνια το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ «Η επιστροφή του Ασπροπάρη» σε συνεργασία με τη Βουλγαρική Ορνιθολογική Εταιρεία (BSPB), το WWF Ελλάς και τη Βρετανική Εταιρεία για την Προστασία των Πουλιών (RSPB) με σκοπό τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών Ασπροπάρη στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία (για περισσότερες πληροφορίες: www.lifeneophron.eu, αφιέρωμα του τεύχους 51 του «ΟΙΩΝΟΥ»).

Αφετηρία της τετραήμερης εκδρομής θα είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά οι χρόνοι αναχώρησης και επιστροφής θα εξυπηρετήσουν και όσους συμμετέχοντες αναχωρήσουν από την Αθήνα ή άλλες περιοχές.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή εδώ:

http://ornithologiki.us7.list-manage2.com/track/click?u=9b3a3a0844aa29fc...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα