«Όχι» στις φυλακές Τύπου Γ'

Η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και οι ενστάσεις και οι έντονες αντιδράσεις που προκαλεί ήταν το θέμα της εκπομπής του Αθήνα 9.84 «Ντάμες Σπαθί», με τις Ελ. Κουμάντου και Ελ. Ορφανίδου.

Αφορμή η συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, 41 πανεπιστημιακών που θέτουν ζήτημα συνταγματικότητας του νόμου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για τη δημιουργία
φυλακών τύπου Γ'.

Προσκεκλημένοι ομιλητές: Γιομελά Ευτυχία (ψυχίατρος), Ιωαννίδης Αλκίνοος (τραγουδιστής -μουσικοσυνθέτης), Μιχαηλίδου Γεωργία (συντονίστρια συζήτησης), Παπαρρούσου Άννυ (δικηγόρος), Τσουκαλά Αναστασία (αν.Καθηγήτρια Universite Paris-SudII). )

Οι 41ένας πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται οι αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας ενώ τίθενται υπό αίρεση τα ατομικά δικαιώματα.

Η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Παρίσι, Αναστασία Τσουκαλά, εξήγησε το περιεχόμενο του κειμένου των 41 πανεπιστημιακών, καθώς είναι και η ίδια μια από όσους το υπέγραψαν.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας, δεν ρωτήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Βασίλειος Αλεξανδρής, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μιλώντας, δήλωσε ότι είδαν το νομοσχέδιο να εισάγεται στη Βουλή, ειδοποιήθηκαν την προηγούμενη και όταν την επόμενη πήγαν στη Βουλή να εκφράσουν την άποψη τους, δεν επηρέασε ή επέδρασε στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.
Keywords
Τυχαία Θέματα