Όχι Σουλτς σε νέο «κούρεμα»

Aρνητικός στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε επανειλημμένως ότι δεν γνωρίζει λεπτομερώς τις προτάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως σημείωσε, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό διαφώνησε μαζί του σε πολλά σημεία και υπογράμμισε πως θα πρέπει να βρει συμβιβασμό με την ευρωζώνη σύντομα καθώς πιέζουν τα χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Σουλτς υπογράμμισε
πως σε ό,τι έχει σχέση με την ανάπτυξη, την απασχόληση και την φοροδιαφυγή η κυβέρνηση «έχει την βοήθειά μας», ωστόσο ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ερωτήματα, «τι θα γίνει με τις συντάξεις, με τις επενδύσεις, με τους δημόσιους υπάλληλους, με την τρόικα, με την πρόγραμμα; και εγώ δεν θέλησα να εμπλακώ σε θέματα μονόπλευρων πράξεων» δήλωσε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο κ. Σουλτς τόνισε ότι το πρώτο είναι ένα ακραιφνές καθαρόαιμο σοσιαλιστικό κόμμα ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθαρόαιμο δεξιό κόμμα, προσθέτοντας ότι «αυτές οι δυνάμεις δεν ταυτίζονται» και εκτίμησε ότι αυτή η κυβέρνηση θα έρθει σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εξέφρασε την προτίμησή του να είχε συνασπιστεί με το Ποτάμι «για να έχει γέφυρες με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Ευρώπης».
Keywords
Τυχαία Θέματα