«Όχι» από Μέρκελ σε εξώθηση της Ελλάδας

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η εξώθηση της Ελλάδας εκτός ευρώ θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες», προσθέτοντας πως η ίδια «δεν θα συμμετάσχει σε εξώθηση της χώρας από την Ευρωζώνη».

Η Γερμανίδα καγκελάριος απαντούσε σε ερώτηση Έλληνα μαθητή κατά τη διάρκεια συνάντησής της με νέους σε μουσείου του Βερολίνου.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ευθυγραμμίστηκε με την Ευρωπαία Επίτροπο Κρους, που δήλωσε σε συνέντευξή

της στην ολλανδική εφημερίδα de Volkskrant ότι «δεν θα πεθάνει και κανείς» αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

«Όλη η υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να χειριστεί τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα » ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός Πρωθυπουργός. «Οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί, διαφορετικά δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντέδρασε στις δηλώσεις της Επιτρόπου Κρους τονίζοντας ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται εντός της ζώνης του ευρώ. «Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μεγαλύτερο από το κόστος της συνέχισης της στήριξης» της χώρας, σημείωσε ο Μπαρόζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα