Ο Βενιζέλος στο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, θα κάνει τη στροφή και θα ξεπεράσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις προσπάθειες να αναδειχθεί η γεωργία σε πυλώνα ανάπτυξης.
Όμως,

όπως επισήμανε, «για να ανακτήσει η χώρα τη θέση της μέσα στην Ευρώπη, για να είναι αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική, θα πρέπει να επενδύσουμε σε ενδογενείς πόρους. Στη γη μας και στους ανθρώπους μας». Προς τούτο, συμπλήρωσε, έχει σημασία να βοηθηθεί ο νέος αγρότης, έχει σημασία να γίνει ο αγρότης σύγχρονος επιχειρηματίας, καθώς μέσω της πρωτογενούς παραγωγής μπορεί να ενισχυθεί και η βιομηχανία τροφίμων, ένας τομέας της μεταποίησης, στον οποίο η χώρα έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε μια από τις πρώτες θέσεις, διεθνώς, σε ποιότητα.

Ο κ. Βενιζέλος, αφού σημείωσε τις δυσκολίες, τις οποίες σε τούτη τη συγκυρία αντιμετωπίζει ο Έλληνας αγρότης, είπε πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες λύσεις, έτσι ώστε η φορολογία πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης να μη θίξουν το αγροτικό πετρέλαιο και πρότεινε την υπαγωγή των αγροτικών εφοδίων στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης και επενδύσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας, απ' όπου μπορεί να επέλθει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. «Δεν είναι δυνατόν η μεγάλη πληγή του ισοζυγίου να είναι σήμερα το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και το κρέας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου ως προς την υλοποίηση των προγραμμάτων διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους, αλλά και διάθεσης φρούτων και γαλακτοκομικών στα σχολεία.

«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να γίνει η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης, που αποτελεί άλλωστε και προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης. Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε, παρουσιάστηκαν διάφορες δράσεις, που αναλαμβάνει το υπουργείο καθώς και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη νέα ΚΑΠ.

Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος, Ι. Μανιάτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Ε. Χριστοφιλοπούλου, οι εισηγητές του κοινοβουλευτικού τομέα αρμόδιοι για αγροτικά θέματα, Γ. Δριβελέγκας και Μ. Κασσής και ο γραμματέας του τομέα αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, Μ. Τζελέπης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα