Ο Βαρουφάκης στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να έχει την Πέμπτη ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, αποτελώντας τον πρώτο υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα που θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα συναντηθεί ακόμη με τον αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, τον πρόεδρο της ΕΚΤ,
Μάριο Ντράγκι και τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Ειδικότερα, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναχωρεί αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι για την Ουάσιγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα παραστεί την Πέμπτη (στις 16:15 μ.μ. τοπική ώρα) στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στις 14:30, ο κ. Βαρουφάκης, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο ΥΠΟΙΚ, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, αναμένεται ότι θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς. Πρόσθετο ενδιαφέρον στο εν λόγω συνέδριο, προσδίδει κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός ότι θα συμμετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Tην Παρασκευή, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi, στις 16.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ.Jack Lew και αμέσως μετά, στις 18.00 με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας κ.Pier Carlo Pandoan.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης το Σάββατο, μετά τη λήξη της Συνόδου θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα