Ο Β. Παπαβασιλείου στον 9.84

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου, σκηνοθέτης της Οπερέτας «Θέλω να δω τον Πάπα» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που θα ανέβει στην Εθνική Λυρική Σκηνή μίλησε στην εκπομπή του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, «Αθήνα Μ 'ακους;».

«Το θέατρο είναι ένας μοχλός διασκέδασης. Ο Σακελλαρίδης μου δίνει τη δυνατότητα για αυτή τη συνύπαρξη λόγου και μουσικής. Προσεγγίζουμε το έργο στο πλαίσιο της λυρικής σκηνής, δεν είναι εύκολο το ζήτημα της υποκριτικής στην οπερέτα».

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου γεννήθηκε στη

Θεσσαλονίκη το 1949.

Στις δουλειές του συγκαταλέγονται «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Γκαίτε, « ο Τυχοδιώκτης» βασισμένος στον Χουρμούζη, «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.

Έχει μεταφράσει θεατρικά και πεζά κείμενα (Γκολντόνι, Μποντ, Μολιέρος, Μπαρτ, Σαντ, κ.ά.). Τιμήθηκε με διακρίσεις από τον δήμο Αθηναίων, τον δήμο Χαλανδρίου, την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και το Φεστιβάλ Θεάτρου Συρρακουσών της Σικελίας.

Δίδαξε, όχι συστηματικά, σε δραματικές σχολές και στο Τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Βασίλη Παπαβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα