Ο Β. Μουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βασίλης Μουλόπουλος, μίλησε στις 08/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νίκο Καρούτζο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Υπάρχει ένα μπέρδεμα το οποίο είναι νομικό. Άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι ένας νόμος του κράτους, ο οποίος
ψηφίστηκε στη Βουλή και ανήκει στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας... Η δανειακή σύμβαση -η οποία συνοδεύει το μνημόνιο-, θέλω να επισημάνω ότι ποτέ δεν πέρασε από τη Βουλή, βγήκε είτε ως παράρτημα, είτε ως υπουργικές αποφάσεις, κατά παράβαση -θεωρούμε εμείς-, του Συντάγματος και  έπρεπε να περάσουν από τη Βουλή. Και  αφορά διεθνείς συμβάσεις.
Αυτό το οποίο λέμε λοιπόν είναι ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο, θα το ανατρέψουμε, θα το ακυρώσουμε, ό,τι θέλετε. Η νομική ερμηνεία είναι συγκεκριμένη, ρωτήστε και οικονομολόγους και νομικούς. Η δανειακή σύμβαση -η οποία πραγματικά είναι μια διεθνής σύμβαση, η οποία μάλιστα δυστυχώς είναι και στο αγγλοσαξονικό δίκαιο, άρα θα δικαστεί η οποιαδήποτε διαφορά στο Λουξεμβούργο-, είναι αυτή με την οποία εμείς θα διαπραγματευτούμε, προτείνοντας ένα άλλο πακέτο, μια άλλη συμφωνία...
Δεν υπάρχει καμία διεθνής αθέτηση με την ακύρωση του μνημονίου. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα προτείνουμε στην Ευρώπη αντί της δανειακής σύμβασης, ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα, το οποίο δεν θα  την οδηγεί στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Διότι αυτές οι συμβάσεις οι οποίες έχουν υπογραφεί, είναι μοιραίο να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στην έξοδό της από το ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πει ότι για να ξεπληρώσουμε το χρέος, με αυτή την πολιτική η οποία ακολουθείται αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατον. Θέλω να σας θυμίσω ότι όταν θα τελειώσει όλο το παραμύθι, το 2020, το χρέος θα έχει πάει στο 170% του ΑΕΠ, άρα χρειάζεται και επαναδιαπραγμάτευση...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα