Σήμερα τελειώνει ο Μάης του '68

Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης μίλησε στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Ντάμες Σπαθί» με τις Ελ. Κουμάντου και Ελ. Ορφανίδου για την κατάσταση στη Γαλλία, μετά την επίθεση στα γραφεία του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Ο συγγραφέας, Βασίλης Αλεξάκης, δήλωσε ότι «είναι τα θεμέλια της ελευθερίας του Τύπου που κλονίζονται αυτή τη στιγμή» και ότι «σήμερα είναι σαν να τελειώνει ο Μάης του '68», καθώς το
περιοδικό ξεκίνησε να λειτουργεί το Μάη του '68 και το οποίο πολλές κυβερνήσεις είχαν καταδιώξει.

Ο μεγάλος του φόβος, όπως τόνισε, είναι «να μη γίνει σύγχυση μεταξύ των Ισλαμιστών και των Μουσουλμάνων», η οποία είναι πολύ εύκολη και δημιουργείται παντού, και πρόσθεσε πως αυτό θα το εκμεταλλευτεί η άκρα Δεξιά και στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης Αλεξάκης υπογράμμισε πως «κινδυνεύει η ελευθεριά του Τύπου, μετά από τέτοιες κινήσεις, διότι όλα αυτά είναι το άλλοθι για να αυξηθεί η αστυνόμευση του κράτους. Η ελευθερία του Τύπου δεν υπάρχει ούτε στη Ρωσία, ούτε στη Τουρκία και αυτό πρέπει να το προσέξουμε και να μη το βλέπουμε μόνο όταν παίρνει αυτές τις τραγικές διαστάσεις. Η ελευθερία του Τύπου πρέπει να μας κάνει πολύ προσεκτικούς και πρέπει να την προστατέψουμε» και ζήτησε να καθιερωθεί μια ημέρα αφιερωμένη στην ελευθερία του Τύπου.

Ο συγγραφέας φοβάται, όπως είπε, ότι θα επιταθεί η Ισλαμοφοβία και ότι η άκρα Δεξιά θα είναι το πρώτο κόμμα στη Γαλλία.

Επίσης, τόνισε πως «οι θρησκείες αποτελούν κίνδυνο. Υπάρχει ένας φανατισμός που τον έχουν επιβάλει και οι Χριστιανοί. Οι θρησκείες έχουν μέσα τους το στοιχείο του φανατισμού».
Keywords
Τυχαία Θέματα