Ο τύπος της Τρίτης

Ποια θέματα κυριαρχούν: οι αντιπαραθέσεις στο μαραθώνιο Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο για το Μεσοπρόθεσμο και το ανοιχτό ενδεχόμενο για δημοψήφισμα, η περικοπή κατά 30% του εφάπαξ στο Δημόσιο, οι μειώσεις των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων που θα γίνουν αισθητές από τον Ιούλιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελλάδα - Κίνα όλο και πιο κοντά".

    Η εφημερίδα
εκτιμά ότι "ολοένα και μικραίνει... η απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, καθώς ισχυροποιούνται, μέρα με τη μέρα, οι δεσμοί συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο αλλά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να παραιτηθούν όσοι βουλευτές διαφωνούν με το κατάντημα της χώρας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "οσοι διαφωνούν να παραιτηθούν αμέσως, αλλιώς να σταματήσουν το παραμύθι του ψευτοαντάρτικου για τον κατευνασμό της εκλογικής πελατείας τους και τις θλιβερές κλάψες για το κατάντημα της χώρας".
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χλιδή στη Βενετία. Ο Πάγκαλος σε... γόνδολα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με ένα χλιδάτο και πανάκριβο τριήμερο στην πόλη των δόγηδων, στη Βενετία, έκανε τη δική του «απόδραση» από την καταθλιπτική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει για τη χώρα μας στην κυβέρνησης της οποίας είναι αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Πάγκαλος!".

    ΕΘΝΟΣ: "Ενστάσεις για απολύσεις - αφορολόγητο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά από εννιάωρη συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ενστάσεις διατυπώθηκαν για τις απολύσεις στο Δημόσιο και το ψαλίδισμα του αφορολόγητου ορίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σατανικό σχέδιο των Illuminati για να πούμε το νερό νεράκι!

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματικές αλλαγές προβλέπεται να σημειωθούν στο πρόβλημα της ύδρευσης των λαών μετά την εφαρμογή του σχεδίου κρατικοποίησης των πηγών νερού από την Παγκόσμια Διακυβέρνηση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γιώργο είσαι αλαζόνας. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο αντάρτικο βγαίνει ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος, με αφορμή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα, προτείνοντας ως λύση είτε τις πρόωρες εκλογές είτε μια κυβέρνηση ευρείας εμπιστοσύνης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σφαγή εφάπαξ 30% και αναδρομικά".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη μέθοδο του... ΛΑΦΚΑ θα περικοπεί το 30% του εφάπαξ στο Δημόσιο. Αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε η πρώτη δόση θα φτάσει στο 10%. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας, θα επιβληθεί περικοπή 10% για τα εφάπαξ που θα εκταμιευτούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2012, μετά και την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης για τα κρυφά ελλείμματα (μελλοντικά) του Ταμείου Πρόνοιας. Τέλος, η τρόικα απαιτεί ένα επιπλέον «κούρεμα» κατά 10% από το 2013".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορτώνουν την αποτυχία ο ένας στον άλλον".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνεδρίαση του Υπου
Keywords
Τυχαία Θέματα