Ο Τύπος της Τρίτης

Οι δυσλειτουργίες στο Δημόσιο λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών εξαιτίας του μέτρου της εφεδρείας, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2011 σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τα σενάρια διαίρεσής της, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Σκορποχώρι» το Δημόσιο!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«σκορποχώρι» θυμίζει το Δημόσιο που απειλείται με γενικευμένο μπλακ-άουτ λόγω της υπολειτουργίας των υπηρεσιών
του και της «λευκής απεργίας» που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σ΄αυτό".

   
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μανιφέστο δικαστών για την λειτουργία της Δικαιοσύνης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις αποφάσεις της, καταγράφει σε ψήφισμα που εξέδωσε χθες, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίες πάρθηκαν κατά την τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποίησε το Σάββατο".

   
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρώνε τις συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με κραχ απειλούνται άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για «κούρεμα» των ομολόγων «τρώει» ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις, καθώς τα Ταμεία έχουν επενδύσει είτε μόνα τους είτε μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών τους σχεδόν το σύνολο της περιουσίας τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου".

   
ΕΘΝΟΣ: "Κυκλώματα ντροπής στις φοιτητικές εστίες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξωπανεπιστημιακές μαφίες δρουν στις φοιτητικές εστίες. Τρομοκρατούν οικότροφους και προσωπικό. Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών".

   
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Βρώμικο παιχνίδι με... μπαμπούλα το πραξικόπημα!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όταν το πραξικόπημα για να εμπεδωθεί, επικαλείται... πραξικόπημα (!), τότε ζούμε αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες... Με αριστούχους σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, που οι ίδιες τους έκαναν αρχηγούς λόγω αδιαμφισβήτητων προσόντων αλλά και αφοσίωσης στο καθήκον, να διώκονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, για να μπορεί το σύστημα να παίζει τα παιχνιδάκια του".

   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπάχαλο με την εφεδρεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλαλούμ στην εφαρμογή της εφεδρείας, με υπαλλήλους που διώχνονται από την υπηρεσία τους χωρίς προηγουμένως να έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις εξαίρεσης που έχουν υποβάλει. Εργαζόμενοι καλούνται να παραδώσουν κάρτες και σφραγίδες χωρίς να τους έχουν επιδοθεί οι διαπιστωτικές πράξεις και υπηρεσίες απορφανίζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό".

   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γενική διάλυση στο Δημόσιο φέρνει η εφεδρεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι χιλιάδες οριζόντιες απολύσεις χωρίς να έχουν αξιολογηθεί οι ανάγκες των υπηρεσιών παραλύουν υπουργεία, πανεπιστήμια, τελωνεία και αεροδρόμια".

   
ΕΣΤΙΑ: "Ευνοεί την Ελλάδα το χαμηλό ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν η ισοτιμία του ευρώ είναι υψηλή, όλοι στην χώρα μας διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν -όχι αβάσιμα- ότι με τόσο ακριβό ευρώ τα ελληνικά προϊόντα δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικά. Τώρ
Keywords
Τυχαία Θέματα