Ο Τύπος της Τρίτης

Η προειδοποίηση Μέρκελ και Σαρκοζί ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για να συνεχιστεί η δανειοδότησή της και οι συζητήσεις των εργοδοτικών φορέων για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, είναι τα θέματα που κυριαρχούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κινδυνεύει η επόμενη δόση..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα
ότι δεν πρόκειται να δοθεί η επόμενη δόση στη χώρα εάν δεν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες, απηύθυναν η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλογές τον Φεβρουάριο φέρνει το νέο εκβιαστικό τελεσίγραφο της Μέρκελ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το τρομοκρατικό δίλημμα που θέτει στην ελληνική κυβέρνηση η Μέρκελ - ή αποδέχεστε άνευ όρων τους όρους της Τρόικας και προχωράτε εντός του μήνα στην υλοποίηση του εφαρμοστικού πακέτου ή ξεχάστε τα νέα δάνεια - επιταχύνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και προκαλεί σφοδρή ώθηση προς εκλογές, ακόμα και εντός του Φεβρουαρίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κοροϊδία με τους μισθούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, μέσω κατάργησης 13ου, 14ου μισθού και παγώματος μισθολογικών ωριμάνσεων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου".

ΕΘΝΟΣ: "Ανάσα με προσλήψεις 26.000 ανέργων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τονωτική ένεση στον τομέα της απασχόλησης αποτελεί η έγκριση των πρώτων 26.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας, όπως προτάθηκαν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι προσλαμβανόμενοι άνεργοι θα απασχοληθούν σε 368 υπηρεσίες, για διάστημα πέντε μηνών, με μισθό έως 625 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο παπα-Στέφανος Σέρβος για την παγκόσμια υπερκυβέρνηση!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ρόλος της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο πνευματικός και το έργο της δεν εξαντλείται αποκλειστικά μες στους ναούς! Είναι και κοινωνικός, εθνικός και ανθρωπιστικός και γι΄αυτό ειδικά η ελληνορθόδοξη διάσταση της Χριστιανοσύνης έχει κατά καιρούς προσφέρει μέγιστο έργο και έμπρακτα για τη σωτηρία και την ανάπτυξη αυτού του τόπου!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανελλαδικές και νέο Λύκειο με υπογραφή Μπαμπινιώτη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε βετεράνο από την «ομάδα» των αντιπάλων της, τον πρώην πρύτανη Γεώργιο Μπαμπινιώτη, έδωσε την μπάλα του εξεταστικού η υπουργός Παιδείας επιδιώκοντας να γίνει η μοναδική υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που θα κάνει το «νταμπλ» της διακομματικής συναίνεσης στην ανώτατη και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση".

ΕΣΤΙΑ: "Ο κίνδυνος πτωχεύσεως".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πτωχεύσεως. Υποστηρίζουν ότι επειδή το κόστος της τυχόν απαχωρήσεώς μας από το ευρώ θα είναι πολύ μεγάλο για τους Ευρωπαίους, οι τελευταίοι θα κάνουν τα πάντα για να αποφευχθή έ
Keywords
Τυχαία Θέματα