Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μισό Μνημόνιο κρατάει ο Τσίπρας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόγραμμα-γέφυρα, το οποίο όμως θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2015 -δηλαδή, τρεις μήνες πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό- και θα περιλαμβάνει δέσμη 10 μεταρρυθμίσεων που θα είναι προϊόν συνεργασίας της κυβέρνησης με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης

Βαρουφάκης στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα".

ΕΘΝΟΣ: "Ανοιξαν τα πρώτα χαρτιά τους"

Η εφημερίδα σημειώνει "τα πρώτα χαρτιά τους στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανοίγουν Βρυξέλλες και Αθήνα. Σχέδιο για «πρόγραμμα-γέφυρα», που θα στηρίζεται σε 4 άξονες, με αιχμή τις μεταρρυθμίσεις, θα παρουσιάσει αύριο στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. Η πρόταση κινείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για συμβιβασμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Κινδυνεύει η ζωή του Τσίπρα»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το πράγμα... χοντραίνει, αφού σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ παγκοσμίως υπάρχει άκρως απόρρητη έκθεση της Ρωσίας για την προστασία του Αλέξη Τσίπρα. Από ποιον απειλείται ο Ελληνας Πρωθυπουργός; Αφού σας θυμίσουμε το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή, να επισημάνουμε την πρόσφατη «αυτοκτονία» του «αρχιμιζαδόρου» της Siemens, αλλά και το βρώμικο εγκληματικό παρελθόν του... όρθιου Σόιμπλε: τότε που κατηγορήθηκε πως σκότωνε αθώους ανθρώπους!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κοκτέιλ Βαρουφάκη με 70% Μνημόνιο και 30% ΟΟΣΑ"

Η εφημερίδα γράφει "στροφή του υπ. Οικονομικών που προτείνει «δάνειο-γέφυρα» με αντάλλαγμα την εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους του Μνημονίου και μεταρρυθμίσεις με «εργαλειοθήκη Νο2» από τον ΟΟΣΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Πολιτική σύγκρουσις με την Ευρωζώνη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτοί που σχεδίασαν και δημιούργησαν προ 15 ετών την Οικονομική και Νομισματική Ενωση της Ευρώπης (ΟΝΕ), δεν είχαν υπολογίσει κάτι θεμελιώδες: Οτι για να υπάρξει τέτοια ένωσις, έπρεπε να υφίσταται και στοιχειώδης πολιτική ένωσις. Οταν στην ίδια αυτή Ενωση, κάποια κράτη ακολουθούν αμιγώς φιλελεύθερη οικονομική πολιτική και άλλα αποφασίζουν να ακολουθήσουν ακραία σοσιαλιστική πολιτική, τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει ομαλά".

Η ΑΥΓΗ: "Χτίζουν «γέφυρα» Αθήνα - Βρυξέλλες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημεία συνεννόησης, ώστε να δοθεί στην Ελλάδα ο χρόνος που ζητάει για να παρουσιάσει τις τελικές της προτάσεις, βρίσκουν Αθήνα και Βρυξέλλες, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ βρίσκεται σε επαφή και με το Βερολίνο, από το οποίο, προς το παρόν, προέρχονται οι μεγαλύτερες αντιστάσεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παρτίδα για γερά νεύρα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον στρέφουν τα βλέμματά τους στο αυριανό Eurogroup, ενώ στο παρασκήνιο κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις. Ολες οι πλευρές αναγνωρίζουν την ανάγκη διαπραγμάτευσης και εξεύρεσης μιας λύσης αμοιβαία αποδεκτής, ενώ τα τελεσίγραφα μένουν στο «συρτάτι». Ο Μπαράκ Ομπάμα πιέζει την Ανγκελα Μέρκελ, που πετάει το «μπαλάκι» στην Ελλάδα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναζήτηση λύσης σε ασφυκτικό πλαίσιο"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ασφυκτικό πλαίσιο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων για ένα συμβιβασμό, χωρίς, προς το παρόν, αποτέλεσμα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουβάκης θα προσέλθει στο αυριανό έκτακτο Eurogroup με πρόταση για εξάμηνη παράταση, ένα πρόγραμμα-γέφυρα όπως το αποκαλεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας μέχρι την οριστική συμφωνία με την Ευρωζώνη για ένα νέο πρόγραμμα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δραματικές διαβουλεύσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους στη βάση του ελληνικού σχεδίου που παρουσίασε στον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, στις χθεσινές συνομιλίες τους στη Βιέννη, δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, την οποία παρακολούθησαν πολλές δεκάδες εκπρόσωποι των διεθνών μέσων ενημέρωσης και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να μη γίνει χειροκροτητής μιας διαπραγμάτευσης εντός αντιλαϊκών τειχών"

Η εφημερίδα υπογραμμίζει "ο λαός πρέπει να χαράξει τη δική του γραμμή πάλης, για ανάκτηση των απωλειών, για ικανοποίηση των αναγκών του, στο δρόμο της δικής του εξουσίας και οικονομίας. Είναι κρίσιμο στον αγώνα του, στην ταξική πάλη, να μην εγκλωβιστεί στο λεγόμενο «εθνικό» στόχο για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Να σας φτιάξουμε μια offshore να μη φαίνεστε;"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις σημειώσεις της επικοινωνίας μεταξύ υπαλλήλων της HSBC και ελλήνων πελατών τους φέρνουν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ». Εντοπίστηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες προτείνεται στους πελάτες η δημιουργία offshore ώστε να γλιτώσουν την καταβολή φόρων επί των τόκων των καταθέσεων".

Kontranews: "Υποχωρούν οι Γερμανοί Γλιτώνει η Ευρώπη από τη λιτότητα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρόεδρος Ομπάμα έβαλε τις φωνές στην Ανγκελα Μέρκελ προειδοποιώντας την αυστηρά για τις συνέπειες που θα έχει μια μετωπική σύγκρουση του Βερολίνου με την Ελλάδα. Παράλληλα την προειδοποίησε για τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας και αποπληθωρισμού για την παγκόσμια οικονομία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εντονο παρασκήνιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μόλις 24 ώρες πριν από το έκτακτο Eurogroup και 48 ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, είναι έντονο το παρασκήνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφευχθεί καταστροφική για όλους ρήξη. Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε και τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τη Γερμανίδα καγκελάριο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παράθυρο αισιοδοξίας για συμβιβαστική λύση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κορυφώνονται οι διεργασίες εν όψει της κρίσιμης έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup. Η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι εταίροι προσέρχονται στο τραπέζι με «κόκκινες γραμμές», ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις αφήνουν περιθώριο ασιοδοξίας για συμβιβαστική λύση έως και τις 16 Φεβρουαρίου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, αλέξης τσίπρας, τα νεα, δημοκρατια, μνημονιο, οοσα, ελλαδα, βρυξέλλες, αθηνα, ωρα, μμε, τσιπρας, siemens, σόιμπλε, εστια, ενωση, υφίσταται, αμιγώς, αυγη, εφημεριδα, μερκελ, καθημερινη, ριζοσπαστησ, offshore, hsbc, φως, ναυτεμπορικη, λύση, πηγη, απε-μπε, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, μνημονιο 2, χρυση αυγη, θεμα εκθεσης 2012, βαρουφακης, ομπαμα, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, η ζωη, αλέξης τσίπρας, αιχμη, αυγη, αυριανη, βερολινο, δημοκρατια, καθημερινη, μμε, ναυτεμπορικη, πλαισιο, προγραμμα, πρωτοσελιδα, φως, ωρα, hsbc, siemens, αμοιβαια, αμιγώς, ανγκελα μερκελ, αξονες, απε, βιεννη, βρισκεται, βρυξέλλες, γεφυρα, γινει, δηλωσεις, δικη, δοθει, υπαρχει, εκθεση, εξελιξη, επρεπε, ετων, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ιδια, υφίσταται, λύση, μηνες, ρηξη, σόιμπλε, σχεδιο, τομη, χρυση, χρυση τομη, χρονος, ωρες, εφαρμογη, ενωση, ενωσις, offshore, ουασινγκτον
Τυχαία Θέματα