Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «"Λύση" με πόνο και αίμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ακόμα και οι κορυφαίοι υπουργοί αιφνιδιάστηκαν χθες με την ανακοίνωση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Οπως φαίνεται, η απόφαση ήταν αποτέλεσμα ασφυκτικών πιέσεων (σε βαθμό ωμού εκβιασμού) των γερμανών και του ΔΝΤ, που απαίτησαν

εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, διαφορετικά θα "έκοβαν" τη ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες».

ΕΘΝΟΣ: «Καθαρές λύσεις. Πρόεδρος τον Δεκέμβρη ή εκλογές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «λύση στο μείζον ζήτημα της πολιτικής αβεβαιότητας, το οποίο θέτει η τρόικα ως εμπόδιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, δίνουν Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πούτιν: Ο Χίτλερ οι Εβραίοι και ο Ναός του Σολομώντα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «από το "Μεγάλο Παλάτι" του Κρεμλίνου ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε επίδειξη δύναμης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εκλογή Προέδρου και δίχτυ ασφαλείας ή πρόωρες κάλπες και επιστροφή στο άγνωστο»

Η εφημερίδα σημειώνει «σε κίνηση ματ πάνω στην πολιτική σκακιέρα προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου».

ΕΣΤΙΑ: «Επισπεύδεται η προεδρική εκλογή»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η Κυβέρνησις ανεκοίνωσε χθες την επίσπευση της προεδρικής εκλογής κατά δύο μήνες. Ετσι, η πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνη την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούν 200 ψήφοι (τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών)».

Η ΑΥΓΗ: «Ευτυχές το νέον έτος!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αναγκαστική έξοδο, δια της επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μετά το ναυάγιο της πολιτικής της, το φιάσκο των σχεδίων για "έξοδο στις αγορές" και τις προσδοκίες για εκπτώσεις της τρόικας στα μέτρα που η ίδια είχε προσυπογράψει».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κάλπες με εντολή τρόικας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το πράσινο φως για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας άναψε το χθεσινό Eurogroup, δίνοντας δίμηνη παράταση-διορία στις διαπραγματεύσεις. Ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευάγγ. Βενιζέλος θα προσπαθήσουν να βρουν τους 180 βουλυετές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν θα βρεθούν και ότι ο πρωθυπουργός επί της ουσίας ορίζει ημερομηνία εκλογών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Απόφαση για καθαρές λύσεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «την επίσπευση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα, με την πρώτη ψηφοφορία να πραγματοποιείται στις 17 Δεκεμβρίου, δρομολόγησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για τη δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος και τη μετάβαση στο πλαίσιο της προληπτικής γραμμής πίστωσης (ECCL)».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ενα βήμα πριν την έλευση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σήμερα επιστρέφει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στην Ελλάδα, καθώς αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν χθες τις πληροφορίες που διέρρευσαν από τις Βρυξέλλες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ανάπτυξη της ταξικής πάλης λαϊκή συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ παντού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «την ώρα που στη Βουλή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αξιωματική αντιπολίτευση κονταροχτυπιούνταν για το ποιος έχει τους 180 και ποιος τους 120, για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, που προϋποθέτει ο λαός να συνεχίσει να πτωχεύει, χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν για άλλη μια φορά πως δε θα ζήσουν με ψίχουλα!».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο Αϊ-Βασίλης φέρνει Πρόεδρο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στην άμεση διενέργεια των τριών γύρων της προεδρικής εκλογής προχωρούν οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, επιχειρώντας να διασφαλίσουν την πλειοψηφία των 180 βουλευτών ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες. Με την κίνηση αυτή ετεροχρονίζεται η κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στη μεταμνημονιακή εποχή».

Kontranews: «Εκλογές 8 Φλεβάρη. Με 151 ψήφους η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ των ξένων, της τρόικας και των αρχιτοκογλύφων δανειστών η κυβέρνηση υποχρεώνεται να αφήσει ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ότι τάχατεςέχει βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραμείνει στην εξουσία για άλλα δύο χρόνια και να προκηρύξει εκλογές για τις 8 ή το αργότερο 15 Φλεβάρη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Παράταση-"ανάσα"»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ στον Γκ. Χαρδούβελη παραδίδεται έκθεση της τρόικας με τα θέματα που παραμένουν ανοικτά. Εντός της ημέρας η κυβέρνηση θα υποβάλει και επισήμως το αίτημα για «τεχνική» παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα Κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «"Ποδαρικό" στο 2015 με Πρόεδρο ή εκλογές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε πλήρη αιφνιδιασμό προχώρησε χθες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με την πρώτη ψηφοφορία να διεξάγεται στις 17 Δεκεμβρίου! Και τούτο, όπως σημειώνεται αρμοδίως, για "να λυθεί το πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας μέχρι τα Χριστούγεννα, ώστε να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα", πολύ περισσότερο που έβαιναν αυξανόμενες, καθημερινά, οι πιέσεις του διεθνούς παράγοντα για επίλυση του πολιτικού ζητήματος στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, λύση, υπουργοι, ΔΝΤ, τραπεζες, τροικα, αντ, σαμαρας, βενιζελος, ωρα, ματ, εστια, ψηφοφορία, βουλη, αυγη, εκπτωσεις, εφημεριδα, φως, συριζα, καθημερινη, ελλαδα, βρυξέλλες, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, παμε, εκλογες, νέα, παραμυθια, αθηνα, ναυτεμπορικη, Χριστούγεννα, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταυροι δημοτικων εκλογων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, εφημεριδα δημοκρατια, Κορμός Χριστουγέννων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες 2015, βουλευτες, ημερομήνια, αντ, αυγη, βημα, δημοκρατια, εβραιοι, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πλαισιο, πρωτοσελιδα, φως, χιτλερ, ωρα, απε, διχτυ, διορια, εκθεση, εφημεριδα, ιδια, κυβερνηση, κινηση, μαξιμου, ματ, μειζον, μηνες, παραμυθια, παμε, προβληματα, φιασκο, φορα, ψηφοφορία, χωρα, μια φορα, ναος, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα